KAASPOP, het jaarlijks cultureel muziekevenement voor jong en oud in het historische stadje Edam. In de wijde omgeving bekend als een gratis openluchtfestival waar je kunt genieten van diverse bands, dj’s en jong (jazz) talent. Lokale maar ook (inter-)nationale muzikanten die je niet mag missen!

Voor jong & oud
Podia op de Kaasmarkt, de Beestenmarkt en onder de Speeltoren en de Food Allee bieden prachtige Edamse decors voor diverse artiesten en activiteiten. Een afwisselend programma met voor ieder wat wils: muziek, dans, een kinderprogramma en natuurlijk een hapje en een drankje. Het festival is gratis toegankelijk door de steun van Gemeente Edam-Volendam, lokale ondernemers en muntverkoop. Neem je familie, vrienden en kinderen mee en geniet!
KAASPOP 2023 vindt plaats op zaterdag 3 juni. Wil je meehelpen en er samen met ons een fantastisch festival van maken? Stuur ons dan een mailtje op vrijwilligers@kaaspop.nl
Stichting KAASPOP Edam
De Stichting KAASPOP Edam heeft geen winstoogmerk. Het festival draait volledig op vrijwilligers en kent geen salarissen, vergoedingen of bonussen. Het aantal onbezoldigde werkzame personen bestaat uit 3 bestuursleden, een kern team van organisatoren aangevuld met stadsgenoten die het festival ieder jaar tot een groot succes maken.
Bestuur
Bert Jan Wissink, voorzitter
Herke Kaandorp, penningmeester
Babiche Tervoort, secretaris
ANBI-status
De Stichting KAASPOP Edam heeft de culturele ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. Dit houdt in dat donateurs van KAASPOP in aanmerking kunnen komen voor een extra giftenaftrek. RSIN: 850367645
Beleidsplan
KAASPOP is een vrij toegankelijk festival. Dit houdt in dat wij nooit entreegeld zullen vragen zodat iedereen (jong & oud), ongeacht hun financiële situatie, kan genieten van de muziek en het saamhorigheidsgevoel dat KAASPOP creëert.
Om dit doel te kunnen waarborgen, kunnen wij al jaar en dag rekenen op de steun van de gemeente en sponsoring van bedrijven uit de omgeving. Zonder hun steun zou dit festival niet kunnen bestaan! De overige kosten worden verdiend door de verkoop van dranken en de inkomsten van stageld uit onze “Food Allee”.
Het vermogen van onze organisatie word beheerd door Herke Kaandorp, penningmeester. Alle uitgaven hebben tot doel het ontwikkelen of in de markt zetten van ons festival. Beslissingen over welke kosten er gemaakt worden zijn altijd in overleg met mede-organisatoren om zo de ethiek van onze beslissingen te waarborgen. Tevens wordt Kaaspop ondersteund door boekhoudkantoor “De Boer” die onze balansen opmaakt en assisteert met vraagstukken m.b.t. de financiën.
Jaarverslagen
De balans toont aan dat de Stichting KAASPOP de afgelopen jaren een kleine winst heeft weten te boeken. Dit is mede veroorzaakt door het weer en de positieve sfeer van het festival de afgelopen jaren. Deze winsten zijn ook nodig geweest om weer voor een deel in te kunnen lopen op onze schuldeiser, Stichting Vrienden van de Muziekdag, waar wij voor alsnog een openstaande schuld hebben. Ons doel is dan ook om deze schuld in de aankomende jaren af te kunnen bouwen door scherp te blijven op de besteding van gelden, effectievere organisatie en het groeien van ons bereik (door middel van social media & marketing).
Download:
Balans KAASPOP 2021
Balans KAASPOP 2020
Balans KAASPOP 2019
Balans KAASPOP 2018
Balans KAASPOP 2017
Balans KAASPOP 2016
Balans KAASPOP 2015